Hvordan smager man på mousserende vine?

mar 12, 2018 | Vin | 0 Kommentarer

Hvordan smager man på mousserende vine?

12. mar 2018

Vinsmagning er blevet mere og mere populært, og mousserende vine er blot én af de mange forskellige typer af vin. Smagning på mousserende vin kan være spændende – uanset om du er vinkender eller ej. Du skal blot nyde mousserende vine, og så vil du kunne nyde oplevelsen.

For at få den optimale oplevelse, er det vigtigt, at den mousserende vin har den rette temperatur. Det er optimalt, hvis den mousserende vin har en temperatur på 7-9 °C. Prestige champagner bør dog være et par grader varmere.

Det visuelle er altid en vigtig faktor under en vinsmagning, og det gælder også ved mousserende vine. Det er dog ikke vinens farve, som er mest interessant, men derimod boblerne. En god mousserende vin bør have små bobler, og de bør stige mod overfladen i små, organiserede kæder. Det er også vigtigt, at boblerne er diskrete. De bør ikke eksplodere i munden, som hvis du drak en sodavand.

Boblerne er en vigtig del af den mousserende vin, og de hjælper med at frigive vinens aroma, så du behøver ikke hvirvle vinen i glasset. Generelt er mousserende lidt mindre aromatiske end andre vine, men du kan stadig få meget ud af vinens aroma.

Der er interessant at smage på mousserende vin, og man oplever virkelig, at vinen kommer til live, når den rammer ganen. Man kan almindeligvis mærke sødmen på spidsen af tungen, mens vinens syre giver struktur og kan mærkes på det bagerste af tungen.

Når du smager på vinen, bør du især lede efter noter af frugter, fløde og vanilje, som vil være en del af de første smagsindtryk. Derefter kan du forsøge at finde indtryk at gær, kiks og nødder, som ofte optræder i mousserende vine.

Det er desuden værd at bemærke, at mousserende vine indeholder meget lidt garvesyre, hvilket giver dem en blød og næsten cremet konsistens.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

online betaling af vin og spiritus
Betaling med MobilePay
er sikker, nem og hurtig

Spiritus levering online
DAO og GLS leverer -
indenfor 2-4 dage, fragt 27,-

LillitB (Idrinks.dk)

Taastrupgårdsvej 145
2630 Taastrup
Tel: 91937333

CVR: 37689041
info@idrinks.dk