Forskellen mellem bourbon og whisky

mar 12, 2018Vin0 Kommentarer

Forskellen mellem bourbon og whisky

12. mar 2018

Mange er usikre på forskellen bourbon og whisky. Forvirringen skyldes, at bourbon er en form for whisky, men det er ikke alt whisky, som kan kaldes bourbon.

Whisky er en bredere betegnelse for en række alkoholiske drikkevarer. Den kan være destilleret med byg, rug, hvede eller majs, og der er mange forskellige klasser af whisky i verden.

De første faser af produktionen minder om ølproduktion, men den indeholder ikke humle. Det er et krav for whisky, at den har en alkoholprocent på 40% og er mindst tre år gammel. Derudover skal den lagres i egefade. Whisky fremstilles i hele verden, men det er især den irske og skotske whisky, som er kendt i resten af verden, mens bourbon er en fællesbetegnelse for amerikansk whisky.

Ægte bourbon er opkaldt efter Kentucky Bourbon Country, hvor det er blevet fremstillet i tre århundrede. Dette har gjort det til ét af de mest karakteristiske amerikanske produkter, og bourbon er en velkendt type af destilleret spiritus, som nydes i mange lande verden over. En ægte bourbon skal overholde en række krav for at få sit navn, hvilket sikrer den karakteristiske smag.

Disse krav dikterer både indholdet, destilleringen og fermenteringen. Blandingen skal således indeholde minimum 51 procent majs, og den skal destilleres, så der er 80 procent alkohol i forhold til den totale volumen.

Sidst, men ikke mindst, er det et krav, at den fermenteres i forkullede og nye egetræsfade. Her bidrager de forkullede egetræsfade med en karakteristisk røget smag. Der er ingen minimumskrav for alderen på en bourbon, men den skal være lagret i minimum 2 år for at kaldes en Straight Bourbon.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

online betaling af vin og spiritus
Betaling med MobilePay
er sikker, nem og hurtig

Spiritus levering online
DAO og GLS leverer -
indenfor 2-4 dage, fragt 27,-

LillitB (Idrinks.dk)

Taastrupgårdsvej 145
2630 Taastrup
Tel: 91937333

CVR: 37689041
info@idrinks.dk

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Always enjoy responsibily.